TV udsendelsen forleden om Hans Kongelige Højhed, Prins Henrik, vækker mange, gode minder om en kær personlighed og om vores mange studierejser til de fleste af Frankrigs skønne provinser i årene 2000-2019 i september, heraf mange til Château Caix, og til et land med en tiltalende befolkning og en betydningsfuld historie med virkning for os alle.

 Alle billeder i vinmails fra VinFraFrankrigs første 10 år er egne optagelser eller fra leverandørerne, og vil også være det fremover. Dette af Château Caix fra 2005 viser slot og omgivelser tæt ved floden Lot i et storslået og betagende, mildt og insisterende landskab, der inviterer til gensyn og gode ophold snarest muligt.

Oprindeligt var vinproduktionen på Château Caix baseret på Malbec druer iblandet Merlot og Tannat. I de seneste år er det udelukkende Malbec, der anvendes til roséerne og de moderne, røde dagligvine og til de fadlagrede. Siden kom Cigarelle, den fyldige, hvide vin på Chardonnay druen. Se og køb hos importørerne.

Vi er til egen vinimport begejstrede for de frugtfyldte og elegante vine fra Famille Fabre i Corbieres, som med alle deres bio-vine er vores hovedleverandør. Dertil er fem andre kommet til, især Domaine Cherrier i Sancerre og Château Lauriga i Roussillon med Rivesaltesvine, ligesom Sherry og Port, med mere frugt og en sober pris.

Du kan se alle vinene med billeder, beskrivelser og priser og bestille dine vine på www.vinfrafrankrig.dk. Se også under Smagekasser. Vi fortsætter i år med gratis levering til døren på Sjælland og dermed brofaste øer ved mindst 2 kasser á 6 flasker. Dermed kan du anskaffe vine med overholdelse af de anbefalede afstande. Til andre dele af kongeriget kommer transportomkostninger oveni til Vingaloppen, medmindre vi har privat kørsel til dit område.