Muscat druen er den sødeste af flere druesorter med forskellige grader af sødme. Andre druer med sødme er Chenin Blanc fra Vouvray og Petit Manseng fra Béarn; begge tilbydes fra sortimentet.

På Château Lauriga (billedet ovenfor) i Roussillon nord for Pyrenæerne ud mod Middelhavet fremstiller mandskabet flere forskellige Rivesaltes vine. Château Lauriga ligger mellem Perpignan og Thuir midt i Rivesaltes området, og navnet Rivesaltes betegner samtidig en måde at fremstille vine med naturlig sødme på.

Lauriga Rivesaltes Muscat er en fornem repræsentant for denne meget anvendelige vin. Bred den ud til mange forskellige lejligheder, velkomst, ostebord, krydrede retter, desserter og kølig som nydevin alene og efter et godt måltid. Lauriga Muscat er behageligt begrænset sød i en høj kunstnerisk udgave.

På La Grande Courtade ved Béziers fremstiller Famille Fabre Ban Des Cigales. Ban betyder larm, så, når cikaderne larmer, er det sommer, og dertil er denne vin fremstillet – men kan med fordel anvendes året rundt. Fremstillet halvt af Muscat og halvt af Viognier. Sødmen bliver derved begrænset og frugtfylden forøget. Velegnet til jordbær med fløde og til alle de under Muscat nævnte lejligheder.

På Domaine Lapeyre i Béarn mellem Pau og Atlanterhavet nord for Pyrenæerne fremstiller Pascal Lapeyre, foruden hvide, roséer og røde vine, den indbydende Joyau du Vigneron. Joyau betyder juvel, så denne er vinmagerens smykke.

Fint behagelig og imødekommende med strågul farve, duft af honning, mandler og træ. Præsentabel året rundt som nydevin og apéritif, osteborde og foie gras, samt ”et lille glas i utide” og ved gæstebesøg.