Grande Courtade, L’Instant Rosé, Bio

2021 udsolgt, se flere muligheder nedenfor.

72,- kr./fl. – 432,-/6 fl. Har fået flere sølvmedaljer i 2020. Nr. 40-30. 12,5°

Er som man forventer af en rigtig fransk rosé til mange af sommerens glæder. Sart laksefarvet. Forførende og fin duft af søde jordbær, kirsebær og bolcher. Meget fyldig, delikat og appetitvækkende smag af æbler som Golden Delicius, jordbær og røde frugter med god syrebalance.

Servér ved 10° som terrassevin, til salater, paella, charcuterier og sommerens lette måltider. Dejlig til picnic i skov og på strand, på ferie og i båden. Fås også i Magnum med 1,5 liter og Jerobaum med 3.0 liter – men kun på bestilling forud.

Drueblandingen i Rosé L’Instant består af Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. De høstes om natten for at bevare aroma og friskhed bedst muligt. Vinifikationen foregår traditionelt med temperaturstyring i ståltanke.

Rosé L’Instant indgår i serien L’Instant vine af hvid, rosé og rød. Nemme dagligvine på et højt niveau til meget attraktive priser. Se den hvide og den røde under deres egne beskrivelser.

Domaine La Grande Courtade er beliggende ved det meget kendte Ensérune nær Beziers i middelhavets runding, nær vejen, Via Domitia, der forbandt Rom med Spanien. Nu er Canal Du Midi måske det mest kendte i området. Den passerer under højen i Malpas-Tunnellen, den første i verden udhugget til en kanal. Ensérune er kendt for sit galliske Oppidum, de keltisk/romerske bosættelser efter jernalderens forudgående bebyggelser, spredt ud over romernes imperie. Oppe fra bopladsen kan man betragte den udtørrede sø, Montady, et af verdens meste interessante og spændende natursteder, hvor La Grande Courtade ligger nær ved.

Château de Luc, Rosé Les Jumelles, Bio

2021 udsolgt, se flere muligheder nedenfor.

76,- kr./fl. – 456,-/6 fl. Velegnet måltidsvin. Nr. 40-35. 13,0°

Frisk og fyldig ledsager til daglige og festlige måltider. Sart laksefarvet og fin duft af syrlige frugter. Delikat og appetitvækkende smag af røde frugter med aromaer af blodrøde ferskner og litchi og med god syrebalance.

Friskhed fra Cinsault og kompleksitet fra røde Grenache druer. Velegnet med sin fylde til alle frokost- og middagsretter med salater, rejer, hummer, muslinger, let røget makrel og sild, kylling, fasan, gris, grill-retter, hummersuppe, paella og som terrassevin. Rosé Les Jumelles kan anvendes året rundt. Servér ved 12° og nyd en ægte, fransk rosé.

Druerne i Château de Luc Rosé består af to af Sydfrankrigs typiske røde druer med 20% Cinsault og 80% Grenache Noir. Høstudbyttet begrænses ved grøn høst til kun 40 hl pr. ha. Denne vin indgår i serien Les Jumelles af hvid, rosé og røde vine.

Rosé Les Jumelles dyrkes på Château de Luc i Le Luc-sur-Orbieu i det nordlige Corbieres. Druerne høstes om natten for at bevare aroma og friskhed bedst muligt. Grenache presses straks, medens Cinsault ligger køligt til udblødning, saignée, på druerne inden gæring. Derefter foregår vinifikationen traditionelt med temperaturstyring i ståltanke.

Domaine Cherrrier Pere et Fils, Rosé

115,- kr./fl. – 690,-/6 fl. Nr. 41-80. 13,5°

Medens de hvide vine på Sauvignon Blanc med god grund er de dominerende i Sancerre i det forholdsvis nordlige klima og på den kalkholdige jord, dyrkes der også Pinot Noir til en særlig markant Rosé og røde Pinot-Noir-vine.

Smuk, lidt dyb og indtagende farve. Tør og frisk med duft af jordbær, hindbær og kiwi. Rig og smuk, lang og fyldig smag af røde frugter tilføjet en behagelig mineralitet ligesom i de hvide vine på Sauvignon Blanc.

Velegnet som apéritif og ledsager til salater, grillretter, ostebord og desserter og har “krop” og styrke nok til kraftigt måltid. Naturligvis særlig velegnet til varme stunder på terrassen eller altanen samt “et lille glas i utide”. Vinter- og julemåltider vil få et friskt tiltag med denne rosévin som ledsager.

Cherrieres fine Rosé produceres sammen med de hvide Sauvignon Blanc på et kalkholdigt højdedrag lidt vest for Sancerre i landsbyen Amigny. Familien Cherrier har 13 hektar med vinstokke, og de 2 dyrkes med Pinot Noir til både rosé og røde vine.

Rosé fra Mas Sainte Berthe i Les Baux i Provence

93,- kr./fl. – 558,-/6 fl. Nr. 44-20. 13°

Roséerne fra Provence har overalt et godt ry for velsmag blandt de fineste sommervine. Fra Mas Sainte Berthe i Les Baux får man en særlig intens rosé, idet de til roséer og røde vine iblander Cabernet Sauvignon som er tilladt i deres Les Baux appellation. Derved fås roséer med den efterspurgte og større fylde.

Smuk, klar og lyserød farve. Frisk med duft af hvidt frugtkød, jordbær, hindbær og kiwi. Rig, fyldig og velbehagelig smag af røde frugter med en anelse sødme.

Et godt valg til nydestunder på altanen og terrassen, på stranden og i båden. Behagelig ledsager til grillretter, retter med lyst kød og krydrede, provencalske retter. Til vinter- og julemåltider vil Roséen fra Mas Sainte Berthe være et friskt indslag til de lidt tungere juleretter. Skal helst nydes inden 2 år fra høståret.

Roséen fra Mas Sainte Berthe består af 5 druesorter: 18% Syrah, 49% Grenache, 11% Cinsault 11% Mourvedre og 11% Cabernet Sauvignon. Den sidst nævnte drue giver netop den fyldige tyngde, der gør denne rosé velegnet, når en kraftig rosé ønskes. Udblødning med skindkontakt før gæring trækker al smag ud fra druerne. Ingen malolaktisk eftergæring, kun alkoholisk gæring med den friske æblesyre til følge.