Med junis ankomst kommer jordbærsæsonen snart. Traditionel jordbær med fløde eller alternative jordbærdelikatesser kan nemt fordre en lækker vin som ledsager. Jordbær har fra naturens hånd en vis sødme og en vis syre afhængig af jordbærsorternes egenskaber. Og fed fløde har en charmerende fylde og fedme, der omfavner de frugtmættede og lidt syrlige jordbær på bedste måre.
Så hvilken vin skal man vælge, når man vil nyde et godt glas sammen med jordbær med fløde? Vi har prøvet mange forskellige. Muscat fra Château Lauriga i Roussillon har fine egenskaber til ovenstående krav. Muscat er den sødeste af alle druer, men kan vinificeres meget forskelligt, så nogle bliver for meget søde og andre lidt tørre.
På Château Lauriga har de mange generationers erfaringer med Rivesaltes vinene, hvor man standser gæringen halvvejs henne, så uomsat druesukker giver sødme til Rivesaltes vinene og efter nogle års lagring i tanke og på foudres eller egefade bliver færdigmodnede.
Denne Muscat fra Château Lauriga har den fornemme egenskab, at den fylder munden med sødme – men standser passende belejligt, når sanserne er mættede, så det ikke bliver for meget. Derfor er denne Muscat fra Château Lauriga så velegnet til jordbærsæsonens højdepunkter. Og flasken kan stå i mange uger efter åbning uden at tabe i intensitet.
På vinsiderne kan ses meget mere med beskrivelser og priser, og bestillinger kan foretages på forsiden, ved mail eller pr telefon.