Til jule- og nytårsforberedelserne overvejes det sikkert, om der skal vine til at ledsage måltiderne og hilse det nye år ind med. Så er det godt at kunne erhverve passende vine til alle lejligheder. VinFraFrankrig tilbyder fra sortimentet:
Le Cadet til 90,- kr pr fl fra Château Lauriga i Roussillon til flæske- og andesteg. Mørk granatrød farve, fin duft af røde frugter og god frugtfylde i munden med svag sød og krydret kant. Uden fadlagring er det ren druefrugt i glasset; mest Syrah druer, lidt Carignan og en smule Grenache i en flot harmoni. En koncentreret og frugtfyldt vin, let tilgængelig, meget efterspurgt og passende til mange andre danske måltider som f eks lam, gås og medister.
Grenat Rivesaltes til 110,- kr. pr fl fra Château Lauriga er udtalt perfekt til ris à l’amande med kirsebærsovs. Det må ikke blive for sødt. Derfor Grenat Rivesaltes. Mørk granatrød farve, fin duft af mørke bær og ren og fyldig frugtsmag af brombær, kirsebær og hindbær med behersket sødme. Servér ved 10 grader. Franske Rivesaltesvine fremstilles på samme måde som portvine. Gæringen standses halvvejs, så sødmen fra det uomsatte sukker fra druerne kommer rent frem i smuk balance med frugtsmag og fin syre.
Se mere om vinene på www.vinfrafrankrig.dk og bestil på forsiden, via mail eller telefon.
Tête de Cuvée til 106,- kr. pr fl fra Château Moncontour i Vouvray importeres specielt og tilbydes som perfekt ledsager til kransekage, petit fours og desserter.
Med den helt særlige sødme i den halvtørre udgave fra druen Chenin Blanc opnås sammen med den fineste syre den ypperligste balance til minikager og desserter. Lys farve, fortryllende duft, frugtfrisk og sprudlende smag af honning og melon, citrussyltetøj og blomster.
Fabre Gasparets Viognier Chimère til 150,- kr. pr fl er et godt tilbud til jule-, påske- og alle andre frokoster. Kraftig gylden farve og duft af syltede, mørke ferskner. Meget lang, bred og fyldig, kompleks smag af syltede citroner og fine aromaer af ristede mandler. Denne hvidvin er vinificeret som en rødvin, idet druerne gærer på nye, franske egefade, og mosten ligger et halvt år til modning i fadene. Metoden giver en hvidvin med en særlig farve og fylde som ledsager til kraftige retter.
Tak for al interesse til besøg, smagninger og køb i lagerbutikken og på messerne i år. Det blev kun seks messer i 2022. Vi håber i fremtiden at kunne deltage på ti messer som førhen. Det er på messerne og i vinkælderen, at vi kan mødes. Her kan vi få lov til at give lidt af alt det videre, vi gennem 25 års rejser har lært og oplevet i Frankrigs skønne departementer.