Vin Fra Frankrig

Aktuelle smagekasser

Aktuelle tilbud og eksempler på smagekasser.

Se mere om de enkelte vine ved at klikke rundt på de enkelte vines sider. Smagekasser er et tilbud for at prøve vinene og til samme engrospriser som i hele kasser. Priserne ses ved de enkelte vine på hver deres side. Hver af vinene kan altid bestilles i hele kasser á 6 flasker.

Du er altid velkommen til selv at sammensætte et par smagekasser fra sortimentet med det antal, du selv ønsker.

Klik nedenfor på knappen Bestilling og send din ordre via Kontaktformularen; jeg modtager den som en mail, og så fakturerer jeg og leverer snarest efter betaling under de aktuelle betingelser.

Se nyheder videre i listen:

Roséer og Røde fra Grande Courtade og Cht. de Luc i Corbieres.

Nr. 120. 434,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To roséer fra La Grande Courtade som nyde- og terrassevine, to roséer fra Château de Luc til måltiderne, og to røde fra Château de Luc, den ene L’Orangerie – alle er Bio-vine fra Famille Fabre.

Roséer er efterspurgte i sommersæsonen, men kan snildt nydes hele året. Rosé til julemiddagene? Roséen fra La Grande Courtade er med sin lette sødme og fyldige frugt dejlig som nydevin. Roséen fra Château de Luc er lidt mere tør og med lidt mere krop behagelig til måltiderne. De to røde er omtalt i nr. 130.

Se mere om de enkelte vine på vinsiderne.

Røde og Roséer fra Cht. de Luc og Grande Courtade i Corbieres.

Nr. 130. 448,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. En rosé fra La Grande Courtade som nyde- og terrassevin, en rosé fra Château de Luc til måltiderne, og to røde Château de Luc og to røde L’Orangerie. Alle er bio-vine fra Famille Fabres gårde.

Roséerne er beskrevet i nr. 120. De to røde er fra Château de Luc. Rød Luc har en ualmindelig særlig finesse, når man nyder dem langs ad et godt måltid. En vin man altid vender tilbage til, når man lært den at kende. L’Orangerie med fyldig frugt og fint krydret druesammensætning med Syrah som hovedrue vælges ofte af damerne for sin gode kraft og fine balance.

Priser og beskrivelser findes på vinsiderne.

Roséer fra Corbieres og skønne, hvide Vouvray med og uden bobler.

Nr. 140. 496,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To roséer fra La Grande Courtade som nyde- og terrassevine, to roséer fra Château de Luc til måltiderne og to hvide vine fra Vouvray.

Roséerne er beskrevet ovenfor og uddybet på Rosé-siden. De er Bio-vine fra Famille Fabre.

Her er tilføjet to meget lækre hvidvine fra Vouvray på den smukke drue, Chenin Blanc, den ene med bobler, den anden uden.

Den “stille vin” uden bobler har denne fine sødme, som kun Chenin Blanc har, og kan foruden som apéritif ledsage de fleste for- og hovedretter samt oste og desserter.

Den med bobler passer med sin helt egen Chenin Blanc sødme og fint balancerede syre perfekt til kransekage og desserter og alle festlige lejligheder.

Røde, kraftige Roussillon og Rivesaltes fra Château Lauriga.

Nr. 150. 633,- kr. for 6 flasker, 5 forskellige. To meget kraftige røde, Bastien 2014, og en kraftig rød, Le Cadet, fra Château Lauriga, der leverer fyldige rødvine uden fadlagring på intens most fra begrænset høst. Roussillon ved Middelhavet lige nord for Spanien kendes for kraftige vine – fra Lauriga uden, at det bliver for meget.

Tre Rivesaltes fra området inde i Roussillon med de naturligt søde vine. En Muscat, en Grenat på Rød Grenache og en fadlagret Ambré på Hvid Grenache, Macabeu og en smule Muscat. Vidunderlige til desserter, oste, velkomst og ikke mindst som nydevine.

En speciel smagekasse med Rivesaltes vine, der foruden de røde er som bedre udgaver af Sherry og Portvine med intens og ren frugt til overkommelige priser. Sammensætningen af smagekassen kan ændres helt efter egne ønsker!

En fadproduceret hvidvin, to+to rødvine med og uden fad fra Corbieres og en liflig sød fra Béarn.

Nr. 160. 648,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To Coulon Rouge og to Cht. Luc Veredus, nu med nye etiketter. Samme druesammensætning som Rouge – men nænsomt fadlagret, begge med fyldig, blød og rund frugt med elegant finesse.

En “hvid rødvin”, Fabre Chimère, hvid Viognier drue produceret på nye egefade, som giver en intens og kraftig hvidvin på højde med kraftige rødvine. Passer fortrinligt til jule- & påskefrokoster, kraftige retter og oste. Se mere om Chimère nr. 20-20 plads under de hvide vine.

Joyau du Vigneron er, som navnet siger, vinbondens fornøjelse og glæde med smuk sødme og fint balanceret syre. Velegnet til velkomst og oste, desserter og som nydevin. Den er fra Domaine Lapeyre i Béarn vest for Jurancon.

De fire fra Coulon og Viognier Chimère er Bio-vine.

To fadproducerede hvidvine, to bio-rødvine uden og to med fad fra Corbieres.

Nr. 170. 658,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige. To Coulon Rouge Bio uden fadlagring og meget blød, rund og fyldig. Behagelig til alle måltider. ToCht. de Luc Veredus, samme vinblanding som Rouge – men nænsomt fadlagret, som giver mere substans. Veredus har en egen finesse og elegance med frugten fint fremhævet af den nænsomme fadlagring.

To “hvide rødvine”, Fabre Chimère, der er hvid Viognier drue gæret og lagret på nye egefade. Viognier Chimère er velegnet til frokoster, stærke oste og kraftige måltider med intense retter. Viognier Chimère overrasker og begejstrer med sine egenskaber.

3 Bio-vine fra to af Famille Fabres fem gårde. Alle smagekasser kan ændres efter egne ønsker.

Smagekasse med topvine til lave engros priser.

Nr. 180. 862,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To Fabre Gasparets og to Boutenac La Serre og en Viognier Chimère, den “hvide Rødvin” samt en Joyau fra Lapeyre i Béarn.

Jeg har ikke Barolo og Bordeaux, Châteauneuf du Pape eller Petrus, Montrachet eller Rotschild; men fra Fabre Gasparets får vi tilsvarende topvine med en dybde og finesse, der overrasker og glæder. Fabre Gasparets Rouge og Boutenac La Serre er fra samme ejendom og marker – men forskelligt sammensat. Begge nænsomt fadlagrede.

Viognier Chimère er rigtig god til påskefrokoster og kraftige måltider med intense retter. Alle er Bio-vine fra Fabres gård i Boutenac.

Joyau fra Lapeyre i Béarn har en meget lækker og egen sødme fra druen Petit Manseng godt balanceret med en fin, vibrerende syre.

Luxusvine i top samlet i een smagekasse til attraktive priser.

Nr. 190. 872,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige. To Fabre Gasparets, to Boutenac La Serre og to Viognier Chimère, den “hvide Rødvin”.  Alle er Bio-vine.

Med topvinene fra Fabre Gasparets kan du anskaffe dig nogle af markedets bedste vine, som er eftertragtede. En udsøgt pasning i markerne, en omhyggelig sortering og vinificering og en nænsom fadlagring på to forskellige druesammensætninger i de to røde frembringer disse usammenlignelige vine.

Viognier Chimère er charmerende fuldendt til jule- & påskefrokoster og kraftige måltider med intense retter. Hvid Viognier er gæret og lagret på nye egefade på intens most fra kun hl pr ha.. Godt altid at have en smagekasse parat – eller en kasse af hver.

Krydrerede dagligvine fra Grande Courtade og Cht. de Luc i Corbieres.

Nr. 220, 400,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af  hver.

Tempranillo er på sin helt egen måde oveni en fyldig frugt af røde bær særligt krydret med morsomme noter af kaffe og cacao. Det gælder om at erhverve de sidste flasker Tempranillo 2018 nu, idet vinstokkene på Grande Courtade er taget op for at plante nye på Domaine Coulon.

Rød Grande Courtade er spændende sammensat af Malbec, Grenache og Alicante Bouschet; tydelig, fyldig og krydret sydfransk rødvin. God til grill- & kraftige retter.

Rød L’Orangerie med Syrah, Carignan og Grenache er med sin krydrede og fyldige frugtsmag eftertragtet til både det daglige måltid, til fester og som nydevin.

Alle er bio-vine fra Famille Fabre.

Elegante Corbieres Rødvine, Bio.

Nr. 230, 466,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af hver.

Med denne smagekasse kan du opleve noget af det bedste fra Corbieres i det sydligste Frankrig. Meget komfortable priser for excellente vine til daglig brug og til særlige lejligheder.

Vine med fyldig frugt som er krydrede, runde og bløde, elegante og intense. Ingen fadlagring. Frugt og tanniner fra drueskallerne. Fine nuancer i duft og smag, der kommer frem langs ad måltidet.

3 noget forskellige vine fra samme egn sammensat af Syrah og Carignan, Grenache og Mourvedre; de mest anvendte druer i Languedoc og Corbieres, der alle giver fyldige vine. Solen og varmen, blæsten og det tørre klima er idéelt for bio-vin dyrkning.

Se priser og læs om flere detaljer for de enkelte vine på de røde vines faneblad.

Nyhed

Krydrede daglig- og festvine.

Nr. 240, 450,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af hver.

Den krydrede Syrah er den dominerende drue i alle de tre elegante vine fra Roussillon, Corbieres og Minervois, som fra Frankrig giver fyldige og behageligt krydrede vine, ofte med en lille sød kant. 75,- kr/fl er til disse vine et meget fint forhold pris/vin.

I Cadet (lillebror) fra Cht. Lauriga i Roussillon og i L’Orange Bio fra Cht. de Luc i Corbieres er begge vine blandede med Carignan og Grenache. I Tour de Rieux Bio fra Minervois er Cinsault ledsageren til Syrah.

I alle tre håndværksfremstillede vine kommer mosten fra håndplukkede druer med begrænset høst, d.v.s lavt udbytte, så vinene bliver intense. Ingen fadlagring – ren frugt af mørke bær og med silkebløde tanniner fra drueskallerne.

Læs om flere detaljer for de enkelte vine på rødvinenes faneblad.

Nyhed

Sjældne Gourmetvine.

Nr. 260, 686,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af hver.

“Ny” Beaujolais 2016 fra Alexis de Benoist i Maconnais på 100% Gamay med nænsom fadlagring, hvor den friske drue fornemt kan udfolde sig i en kraftig vin med Gamays dejlige bid og brede fylde.

1909 Tannat fra Lapyere i Béarn. Helt særlig, intens og behagelig årgang 2017 fra vinstokke plantede i 1909. Lille, håndplukket høst med tæt most fra over 100 år gamle vinstokke på den meget kraftige drue Tannat giver en nydevin af sjælden karat.

Racines fra Lauriga. Carignan vinstokke plantede i 1912. Racines betyder rødder; der er passet godt på marken. Gamle vinstokke giver små og intense udbytter, der giver en særligt ren oplevelse af, hvad Carignan druen fortsat kan præstere. Lidt men godt – og elegant.

Nyhed

Trofæer fra Roussillon, Boutenac & Corbieres.

Nr. 270, 722,- kr. for 6 flasker Bio-vine, 4 forskellige.

2 fl cuvée Bastien fra Cht. Lauriga i Roussillon fra årgang 2014; stadig frugtfrisk og særdeles fyldig. Begrænset udbytte af håndplukkede druer af især Syrah med Carignan og Grenache tilføjet i blandingen frembringer denne intense vin uden fadlagring.

1 fl La Serre fra Fabre Gasparets i Boutenac, nu i årgangene 2016 & 2017. Intense gourmetvine på især Carignan druer samt Grenache, Syrah & Mourvedre giver den optimale luksusvin for nydere og kendere.

1 fl Chimère på 100% Viognier, kun 20 hl pr ha, gæret og lagret på nye egefade. “Den hvide rødvin” kalder jeg den. Enestående intens og kraftig til fyldige retter og påske- & julefrokoster. Interessant og spændende, brillant og komplex.

2 fl Luc de Veredus. Velskabt rødvin med nænsom fadlagring af most på håndplukkede druer af Syrah & Carignan, Grenache & Mourvedre. En fuldmoden måltidsvin til de bedre arrangementer med duft og smag af mørke bær smukt understøttet af begrænset fadlagring.

Topvine fra Fabre Gasparets og Domaine Coulon.

Nr. 280, 788,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, 2 af hver.

Med denne smagekasse forenes tre af de allerbedste vine fra regionen. De er alle tre nænsomt fadlagrede, fordi druemosten er så koncentreret, at påvirkningen fra egefade kun forstærker de mange duft- og smagsnoter i den færdige vin.

Fabre Gasparets er en excellent ledsager til de bedre måltider og gode stunder. På samme gård i Boutenac fremstilles også La Serre. En ypperlig nydevin. De to vine er forskellige grundet væsentlig forskellig druesammensætning – men af de samme håndplukkede druer.

På Domaine Coulon fremstilles Veredus på samme måde med koncentreret most og nænsom fadlagring og en tredie druesammensætning. Veredus har sin helt egen finesse og elegance.

Alle tre er biologisk dyrkede. Kommer i de næste årgange med nye etiketter og logoer.

Liflige hvidvine og roséer med karaktér.

Nr. 310, til 434,- kr. for 6 flasker sammensat af 2 hvide Domaine Luc Viognier, 2 hvide Château de Luc, 1 L’Instant Rosé og 1 Château de Luc Rosé. Alle er Bio-vine.

Den nye årgang 2019 Viognier er sjælden flot. Særlig intens. En tør og charmerende nydevin med fyldig lethed, overbevisende elegance og en lillebitte sød kant. I år med mere fylde fra makiens krydderier.

Hvid Château de Luc har som velegnet ledsager til måltiderne mere “krop”. Dejlig frokostvin, fin alternativ til røde vine og velegnet til alle måltider.

De to roséer er liflige nydevine med tydelig frugtsmag, selvom de er lyse i farven. L’Instant Rosé mest som “terrassevin” og Château de Luc som måltidsvin.

Ypperlige hvidvine.

Nr. 320, til 724,- kr. for 6 flasker sammensat af 2 hvide Belle Angerie, 2 hvide Cuvée Dorée, begge fra Château Moncontour i Vouvray, og 2 Chimère Viognier fra Fabre Gasparets i Boutenac.

Begge vine fra Moncontour uden og med bobler er på den ypperlige drue, Chenin Blanc i den halvtørre udgave. Lige netop med den helt særlige sødme og fine, vibrerende syre, der som ingen andre vine balancerer Chenin Blanc vine til den fuldendte smagsoplevelse. Behagelig til velkomst, måltider og desserter og er den mest velegnede til kransekage.

Den “hvide rødvin” på koncentreret most fra hvide Viognier druer, gæret og lagret ½ år på nye egefade er blevet meget efterspurgt for sin ravgyldne farve og intensitet og kraft i smagen til kraftige måltider.

Sancerredrømme. Hvid på Sauvignon Blanc. Rosé på Pinot Noir.

Nr. 410 til 690,- kr. for 3 flasker hvid Le Pinson og 3 flasker Rosé fra Domaine Cherrier i Amigny vest for Sancerre. Rislende friske, mineralske og liflige til sommerens fornøjelser og gode måltider, eksamens lykønskninger og rare stunder.

Terroir og beliggenhed oppe i de kalkholdige bakker bag Sancerre langs Loire syd for Paris er ideelt til hvid Sancerre. Hos den propre familie Cherrier laves der hvert år gedigne sancerre-vine på deres 13 hektar, hvor der mest dyrkes Sauvignon Blanc og en lille del med Pinot Noir til roséer og røde vine.

Sommerglæder hele året med Sancerre og Vouvray.

Nr. 420 til 652,- kr. for 2 fl hvide og 2 fl rosé fra Domaine Cherrier i Sancerre samt 2 fl Belle Angerie fra Château Moncontour i Vouvray. En flot sammensætning til vinnydelsernes højdepunkter.

Hvid Sancerre fra Cherrier er med sin friske mineralitet og noter af kiwi og grønne, søde æbler velegnet til salater, fiskeretter og som nydevin ved enhver lejlighed.

Roséen med 100% Pinot Noir fra Cherrier har en markant fylde suppleret med fin mineralitet. Er behagelig til alle måltider året rundt med sin intense duft og smag.

Hel bemærkelsesværdig er Belle Angerie på 100% hvid Chenin Blanc. Fås også med bobler. Den smukke, lette sødme samt den fine syre fra druen, som ingen andre hvide druer har, gør Belle Angerie mulig som nydevin og måltidsvin til alle retter hele året.

Roséparade. Har du prøvet roséer til julemåltiderne?

Nr. 430 til 510,- kr. for 2 fl Rosé fra Château de Luc i Corbieres, 2 fl Rosé fra Domaine Cherrier fra Sancerre og 2 fl Rosé fra La Grande Courtade ved Béziers. Fin lejlighed til at sammenligne 3 meget forskellige roséer og mærke, hvad der passer bedst.

Roséen fra Luc er den gode måltidsledsager. Cherrieres er den fyldige, runde og markante. Grande Courtades rosé er terrassevinen med lidt sødme og god fylde.

Klik over på Rosé vinside og få mere at vide om druer og vinifikation. Alle 3 meget forskellige roséer – men hver på sin måde lækre nyde- og måltidsvine, fest- og dagligvine.

Alle smagekasser kan sammensættes helt efter egne ønsker. Samme priser pr flaske i hele kasser og i smagekasser.

Trillingerne fra Château de Luc.

Nr. 440 til 452,- kr. for 2 fl hvide, 2 fl rosé og 2 fl røde fra Château de Luc i Corbieres. Bio-vinene fra Famille Fabre på Château de Luc i Corbieres er kendetegnet ved den elegante finesse i vinene parret med god frugtfylde. Tyngde og lethed på een gang.

Dette trekløver af typiske måltidsvine fra Famille Fabres ejendom i Luc sur Orbieu har en bemærkelsesværdig elegance. Den hvide er sat sammen af Rousanne og Grenache, så den bliver på een gang fyldig og let. Roséen med Grenache og Cinsault udmærker sig ved en god fylde og krop med frisk frugt som måltidsledsager. Den røde er særegen med markante, men fløjlsbløde tanniner fra drueskallerne og komplex frugtsmag fra Carignan og Grenache, Syrah og Mourvedre.

Nyhed

Fortræffelige vine med sødme fra Rivesaltes & Béarn.

Nr. 810 til 934- kr. for 6 vine med sødme. Sydfranske Rivesaltes er ren, fyldig frugt til halv pris af Sherry & Portvine.

1. Joyau de Vigneron fra Lapeyre i Béarn på Petit Manseng med vidunderlig fin sødme flot balanceret med fornem syre til nyde- og velkomst samt desserter. 2. G de Gasparets fra Fabre Gasparets på håndpukket Grenache, let og fin nyde- og dessertvin som en behagelig Portvin.

3. Helt speciel cuvée Les 3 André; meget fin likør som en bedre Sherry, opkaldt efter søn og forfædre på Grenache efter Solera-metoden og lagret en tid i store flasker udendørs sommer og vinter til nydelse, velkomst og desserter. 4. Grenat fra Cht. Lauriga i Rivesaltes med balanceret sødme og markante røde frugter som en spritfri og frugtfyldig Portvin til osteanretninger, desserter og kager med chokolade og til ris á l’amande.

5. Usædvanlig topvin blandt vine med sødme til utallige formål på to hvide druer efter Rivesaltes-metoden fra Cht. Lauriga med mange års oxydativ fadlagring til kransekage og kagedesserter, som nydevin og til osteborde. 6. Muscat de Rivesaltes fra Cht. Lauriga. Helt sjældent, fornemt udgave af Muscat med smuk sødme, balanceret syre og fuldent harmoni. Til alle lejligheder hvor et godt glas vil være velanbragt.