Vin Fra Frankrig

Aktuelle smagekasser

Aktuelle tilbud og eksempler på smagekasser.

Se mere om de enkelte vine ved at klikke rundt på de enkelte vines sider. Smagekasser er et tilbud for at prøve vinene og til samme engrospriser som i hele kasser. Priserne for hver ses ved de enkelte vine på hver deres side. Hver af vinene kan altid bestilles i hele kasser á 6 flasker.

Du er altid velkommen til selv at sammensætte smagekasser fra sortimentet med blanding og antal, du selv ønsker.

Klik nedenfor på knappen Bestilling og send din ordre i en mail eller via Kontaktformularen; jeg modtager den som en mail, og så fakturerer jeg og leverer snarest efter betaling under de aktuelle betingelser.

Markante Hvidvine fra Sancerre og Vouvray.

Nr. 110, til 600,- kr. for 6 flasker sammensat af 2 hvide Sancerre fra Domaine Cherrier i Amigny, 2 hvide Tête de Cuvée Dorée med bobler og 2 hvide Belle Angerie, begge fra Château Moncontour i Vouvray.

2 fl Le Pinson, den hvide Sancerre på Sauvignon Blanc fra Domaine Cherrier er med sin karakteristiske mineralitet og rene duft og smag af grønne frugter meget efterspurgt som nydevin, til skaldyr og fiskeretter, salater og retter med champignon i mættet flødesauce til hvidt kød.

2 + 2 fl af begge vine fra Moncontour i Vouvray med og uden bobler er på den ypperlige drue, Chenin Blanc, i den halvtørre udgave. Den af alle hvide vine med lige netop den helt særlige sødme og fine, vibrerende syre, som ingen andre. Chenin Blanc vine er i smuk balance til den fuldendte smagsoplevelse. Med bobler er den som skabt til festligholdelser med kransekage, desserter og til velkomst. Uden bobler kommer Chenin Blanc druen helt til sin ret og kan anvendes til alle måltider og alle forskellige retter.

Hvide vine fra Cht. de Luc og Grande Courtade i Corbieres.

Nr. 130. 420,- kr. for 6 flasker, 840,- kr. for 2 ks, 12 flasker. 3 hvide vine, Viognier, Sauvignon Blanc og Chardonnay. 3 meget forskellige med hver deres særlige egenskaber. Alle er bio-vine fra Famille Fabres gårde.

Viognier er en særlig flot og behagelig hvidvin fra Sydfrankrig. Tør og fin, dejlige kryddernoter og en lille, fin sød kant; nydevin og passende til alle, gode måltider. Hvid Les Jumelles fra Cht. de Luc med Marsanne, Roussanne og Grenache Blanc med krydret intensitet og fornem elegance er velegent som ledsager til stort set alle måltider. Chardonnay, som alle kender, er her med en lethed og enkel, smørfed sødme.

Se mere om de enkelte vines priser og beskrivelser på hvidvinsiden.

Hvide- og Rosévine fra La Grande Courtade og Cht. de Luc i Corbieres.

Nr. 140. 427,- kr. for 6 forskellige flasker, 854,- kr. for 2 ks med 12 flasker, så man kan få to flasker af hver. 5 hvide vine, Viognier, Muscat og Sauvignon Blanc, Roussanne/Hvid Grenache samt Chardonnay og 1 rosé. Meget forskellige med hver deres særlige egenskaber. Alle er bio-vine fra Famille Fabres gårde.

Viognier er en særlig flot og behagelig hvidvin fra Sydfrankrig. Tør og fin, dejlige kryddernoter og en lille, fin sød kant; nydevin og passende til alle, gode måltider. Hvid L’Instant på 100% Sauvignon Blanc med intens duft og smag af grønne frugter, mineralitet og spændende sprødhed. Chardonnay, som alle kender, er her enkelt og let med en smørfed sødme.

Nyhed med Alvarinho

Hvide vine fra Cht. de Luc og Grande Courtade i Corbieres.

Nr. 150. 430,- kr. for 6 flasker. 3 hvide vine, Viognier, Ban des Cigales og Alvarinho. En tør, en halvsød og en frisk grøn og sprød nyhed. Alle Famille Fabres vine er bio-vine.

Viognier er en særlig flot og behagelig hvidvin med Sydfrankrigs flotte drue i en særdeles god årgang. Tør og fin, dejlige kryddernoter og en lille, fin sød kant; nydevin og passende til alle, gode måltider. Ban des Cigales på halvt Viognier og Muscat med forførende, let sødme til terrassen og krydrede retter, ostebord og desserter. Alvarinho, som kendes fra Vinho Verde i Portugal med græsgrøn farve og smag, sprød og frisk til skaldyr, sushi og fisk, salater og grønne retter.

Se mere om de enkelte vines priser og beskrivelser på hvidvinsiden.

Ny hvidvinssammensætning med tyngde

Hvide vine fra Cht. de Luc og Sancerre.

Nr. 160. 510,- kr. for 6 flasker. 3 hvide vine, Viognier, Ban des Cigales og Sancerre. En tør, en halvsød og en frisk grøn og sprød nyhed. Alle Famille Fabres vine er bio-vine.

Viognier er en særlig flot og behagelig hvidvin med Sydfrankrigs flotte drue i en særdeles god årgang. Tør og fin, dejlige kryddernoter og en lille, fin sød kant; nydevin og passende til alle, gode måltider. Château de Luc, Les Jumelles, med Roussanne, Marsanne og Hvid Grenache med god fylde parret med fin elegance til frokostvin, som erstatning for røde vine, hvor disse ikke ønskes. Sancerre, Le Pinson fra Domaine Sherrier, med markant duft, lime- og grønæblesmag med forfriskende mineralitet fra Sauvignon Blanc til skaldyr og fisk, svinekotelet i fløde- og champignonsauce samt som eminent nydevin.

Se mere om de enkelte vines priser og beskrivelser på hvidvinsiden.

Sommerglæder, hvide med og uden bobler og 2 forskellige Roséer.

Nr. 310. 481,- kr. for 4 forskellige flasker, 962,- kr. for 2 ks med 12 flasker. 2 hvide vine med og uden bobler fra Moncontour i Vouvray og 2 roséer, L’Instant fra Grande Courtade og Les Jumelles fra Château de Luc.

De to med og uden bobler fra Moncontour på Chenin Blanc druen har den fineste sødme parret med en fin syre, der i største harmoni giver en fuldendt nydelse året rundt og til enhver velkomst og dessert.

Roséerne er forskellige. Les Jumelles fra Luc er tør og fin med god krop passende til alle, gode måltider. L’Instant fra Grande Courtade er en tydelig og behagelig rosévin til fritiden på terrassen, ved stranden, i båden, og når det skal være en markant rosé.

Se mere om de enkelte vines priser og beskrivelser på hvidvin- og rosésiderne.

Sancerredrømme. Hvid på Sauvignon Blanc. Rosé på Pinot Noir.

Nr. 320 til 690,- kr. for 3 flasker hvid Le Pinson og 3 flasker Rosé fra Domaine Cherrier i Amigny vest for Sancerre. Rislende friske, mineralske og liflige vine til alle årets fornøjelser og gode måltider og rare stunder.

Hvid Le Pinson på 100% Sauvignon Blanc har en meget fyldig duft og en klar, rislende mineralitet, der flot udfordrer smagssanserne. Roséen er fremstillet på 100% Pinot Noir. Kompleks og fyldig smag.

Terroir og beliggenhed oppe i de kalkholdige bakker omkring Sancerre langs Loire syd for Paris er ideelt til hvid Sancerre. Hos den propre familie Cherrier laves der hvert år gedigne Sancerre-vine på deres 13 hektar, hvor der mest dyrkes Sauvignon Blanc og en lille del med Pinot Noir til roséer og røde vine.

Helårsglæder med Sancerre og Vouvray.

Nr. 330 til 630,- kr. for 2 fl hvide og 2 fl rosé fra Domaine Cherrier i Sancerre samt 2 fl Belle Angerie fra Château Moncontour i Vouvray. En flot sammensætning til vinnydelsernes højdepunkter.

Hvid Sancerre på Sauvignon Blanc fra Cherrier er med sin friske mineralitet og noter af kiwi og grønne, søde æbler velegnet til salater, fiskeretter og som nydevin ved enhver lejlighed.

Roséen med 100% Pinot Noir fra Cherrier har en markant fylde suppleret med fin mineralitet. Er behagelig til alle måltider året rundt med sin markante duft og smag.

Hel bemærkelsesværdig er Belle Angerie på 100% hvid Chenin Blanc. Fås også med bobler. Den smukke, lette sødme samt den fine syre fra druen, som ingen andre hvide druer har, gør Belle Angerie mulig som nydevin og måltidsvin til alle retter hele året.

Roséer til alle lejligheder. Nye årgange.

Nr. 340 til 444,- kr. for 3 fl Rosé fra Château de Luc i Corbieres, og 3 fl Rosé fra La Grande Courtade ved Béziers. Fin lejlighed til at sammenligne 2 noget forskellige roséer og mærke, hvad der passer bedst.

Grande Courtades rosé er terrassevinen med lidt sødme og god fylde fra Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir

Roséen fra Cht. de Luc har en fin, krydret tyngde med elegance og en god friskhed fra Grenache Rouge og Cinsault og derfor den perfekte måltidsledsager.

Klik over på Rosé vinside og se mere om druer og vinifikation. Begge to forskellige roséer – men hver på sin måde lækre nyde- og måltidsvine, fest- og dagligvine.

Bland gerne smagekasser efter eget valg, forskellige roséer eller med hvide og røde vine. Samme priser pr flaske i hele kasser og i smagekasser.

Roséparade. Har du prøvet roséer til julemåltiderne?

Nr. 350 til 526,- kr. for 2 fl Rosé fra Château de Luc i Corbieres, 2 fl Rosé fra Domaine Cherrier fra Sancerre og 2 fl Rosé fra La Grande Courtade ved Béziers. Fin lejlighed til at sammenligne 3 meget forskellige roséer og mærke, hvad der passer bedst.

Dom. Cherrieres er den fyldige, runde og markante med lidt mineralitet. Grande Courtades rosé er terrassevinen med lidt sødme og god fylde, og roséen fra Cht. de Luc har en fin, krydret tyngde og samtidig elegance og derfor den perfekte måltidsledsager.

Klik over på Rosé vinside og få mere at vide om druer og vinifikation. Alle 3 meget forskellige roséer – men hver på sin måde lækre nyde- og måltidsvine, fest- og dagligvine.

Alle smagekasser kan sammensættes helt efter egne ønsker. Samme priser pr flaske i hele kasser og i smagekasser.

Ny smagekassesammensætning

Château de Luc, 3 forskellige markante 2019 vine.

Nr. 410 til 516,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af  hver, alle bio-vine.

Efter ankomst af nye årgange og lidt tid på lageret fremstår nogle af vinene som en særlig udtryksfuld årgang. Denne smagekasse er et aktuelt eksempel.

Hvid Viognier er med sin rene duft og smag en markant hvidvin med udfordring til smagssanserne. Rar nydevin og behagelig til alle milde retter.

Rød L’Orangerie mest med Syrah dertil Carignan og Grenache er med sin krydrede og fyldige frugtsmag eftertragtet til både det daglige måltid, til fester og som nydevin.

Luc Veredus er fadlagret og sammen med druesammensætningen en fyldig og intens vin.

Trillingerne fra Château de Luc.

Nr. 440 til 432,- kr. for 2 fl hvide, 2 fl rosé og 2 fl røde fra Château de Luc i Corbieres. Bio-vinene fra Famille Fabre på Château de Luc i Corbieres er kendetegnet ved den elegante finesse i vinene parret med god frugtfylde. Tyngde og lethed på een gang.

Dette trekløver af typiske måltidsvine fra Famille Fabres ejendom i Luc sur Orbieu har en bemærkelsesværdig elegance. Den hvide er sat sammen af Rousanne og Grenache, så den bliver på een gang fyldig og let. Roséen med Grenache og Cinsault udmærker sig ved en god fylde og krop med frisk frugt som måltidsledsager. Den røde er særegen med markante, men fløjlsbløde tanniner fra drueskallerne og komplex frugtsmag fra Carignan og Grenache, Syrah og Mourvedre.

Ny smagekassesammensætning

Sancerredrømme fra Domaine Cherrier.

Nr. 450 til 690,- kr. for 2 fl hvid Le Pinson, 2 fl Rosé og 2 fl røde fra Domaine Cherrier i Amigny nær Sancerre. Forskellen fra nr. 410 er de to røde på 100% Pinot Noir med tydelig frugt og liflig mineralitet. Pinot Noir har uendeligt mange forskellige udtryk, og her er et fint og godt bud.

Hos familie Cherrier på deres 13 hektar fremstilles der hvert år gedigne hvide Sancerre hvidvine på Sauvignon Blanc og på en lille del med Pinot Noir roséer og røde vine. Både roséerne og de røde har klar duft og smag fra Pinot Noir forenet med en fin mineralitet fra terroiret i Sancerre.

Elegante Corbieres Rødvine, Bio.

Nr. 630, 900,- kr. for 12 flasker, 3 af  hver, 4 forskellige; derfor 12 flasker i 2 kasser á 6 flasker.

Med disse 2 smagekasser kan du opleve noget af det bedste fra Famille Fabre i Corbieres i det sydligste Frankrig. Meget komfortable priser for excellente vine til daglig brug og ligeledes til særlige lejligheder.

Disse vine, typisk med fyldig frugt, er krydrede, runde og bløde, elegante og intense. Ingen fadlagring. Masser af frugt og behagelige tanniner fra drueskallerne. Fine nuancer i duft og smag, der kommer frem langs ad måltidet.

4 noget forskellige vine fra samme egn, men 3 forskellige gårde med hver sit terroir, sammensat af Syrah og Carignan, Grenache og Mourvedre; de mest anvendte druer i Languedoc og Corbieres, der fra Famille Fabre giver fyldige vine. Solen og varmen, blæsten og det tørre klima er idéelt for bio-vin dyrkning.

Se priser og læs om flere detaljer for de enkelte vine på de røde vines faneblad.

Krydrede daglig- og festvine.

Nr. 650, 500,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af hver.

Den krydrede Syrah er den dominerende drue i alle de tre elegante vine fra Roussillon, Corbieres og Minervois, som fra Frankrig giver fyldige og behageligt krydrede vine, ofte med en lille sød kant. 83,33- kr/fl er til disse vine et meget fint forhold pris/vin.

I Cadet (lillebror) fra Cht. Lauriga i Roussillon og i L’Orange Bio fra Cht. de Luc i Corbieres er begge vine blandede med Carignan og Grenache. I Tour de Rieux Bio fra Minervois er Cinsault ledsageren til Syrah.

I alle tre håndværksfremstillede vine kommer mosten fra håndplukkede druer med begrænset høst, d.v.s lavt udbytte, så vinene bliver intense. Ingen fadlagring – ren frugt af mørke bær og med silkebløde tanniner fra drueskallerne.

Læs om flere detaljer for de enkelte vine på rødvinenes faneblad.

De Tre Røde fra Château Lauriga i Roussillon.

Nr. 660, 620,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige fra samme gård 2 af hver. Kraftige Roussillonvine uden fadlagring med kraft og fylde fra begrænset høst, der giver intens most.

Le Cadet hovedsageligt på Syrah blandet med Carignan og Grenache er en attraktiv ledsager til mange måltider med sit kraftige og frugtfyldige udtryk.

Racines er en specialitet med Carignan vinstokke, plantede i 1912. Gamle vinstokke giver små og intense udbytter. Racines har en ren og dyb, intens og kompleks smag, der giver en særlig oplevelse af, hvad Carignan druen fortsat kan præstere. Se også nr. 670.

Bastien er ligesom Le Cadet sammensat mest af Syrah og dertil Carignan og Grenache. Med begrænset høstudbytte på 30 hl pr ha fås en intens most, der udblødes før gæring for at få alle smagsstoffer udtrukket til denne intense vin.

Sjældne gourmetvine.

Nr. 670, KUN 680,- kr. for disse 6 flasker, 3 forskellige fra 3 forskellige vinmagere.

1909 fra Lapeyre i Béarn med meget fyldig og kompleks smag fra lille høst af de gamle vinstokke af Tannat, een af de kraftigste druer i verden. Dyb farve, meget intens smag med silkeagtige tanniner til at nyde langsomt over flere dage og uger.

Racines. Se også nr. 660. Carignan vinstokke plantede i 1912; der er passet godt på marken hos Château Lauriga. Racines betyder rødder. De små og intense udbytter fra Carignan 1912 giver ligesom Tannat 1909 en særligt ren oplevelse af, hvad lille høst af druer fra så gamle vinstokke kan præstere. Lidt og godt – og elegant.

Beaujolais 2016 fra Alexis de Benoist på den friske drue, Gamay, har bemærkelsesværdig fylde efter lidt fadlagring, der klæder denne vin godt til en fyldig og frisk smagsoplevelse. En mindeværdig nydevin og velegnet til forskellige forfriskende måltider.

Topvine fra Fabre Gasparets og Château de Luc.

Nr. 680, 788,- kr. for 6 flasker Bio-vine, 3 forskellige, 2 af hver.

Med denne smagekasse forenes tre af de allerbedste vine fra regionen. De er alle tre nænsomt fadlagrede, fordi druemosten er så koncentreret, at påvirkningen fra egefade kun forstærker de mange duft- og smagsnoter i den færdige vin.

Fabre Gasparets er en excellent ledsager til de bedre måltider og gode stunder. På samme gård i Boutenac fremstilles også La Serre. En ypperlig nydevin. De to vine er forskellige grundet væsentlig forskellig druesammensætning – men af de samme håndplukkede druer.

På Domaine Coulon fremstilles Veredus på samme måde med koncentreret most og nænsom fadlagring og en tredie druesammensætning. Veredus har sin helt egen finesse og elegance.

Alle tre er biologisk dyrkede. Nye årgange med nye etiketter og logoer.

Hele sortimentet fra Château Lauriga med 3 Rivesaltes og 3 bemærkelsesværdige røde vine.

Nr. 750. 660,- kr. for 6 forskellige flasker. En meget kraftig rød, Bastien, en fyldig rød, Le Cadet, og den helt specielle, Racines, med carignandruer fra vinstokke, der er plantede i 1912. Alle 3 fra Château Lauriga, der leverer fyldige rødvine uden fadlagring på intens most fra begrænset høst. Roussillon ved Middelhavet lige nord for Spanien kendes for kraftige vine, og fra Lauriga er det uden, at det bliver for meget.

Tre Rivesaltes fra området inde i Roussillon med de naturligt søde vine. En Muscat, en Grenat på Rød Grenache og en fadlagret Ambré på Hvid Grenache, Macabeu og en smule Muscat. Vidunderlige til desserter, oste, velkomst og ikke mindst som nydevine.

En speciel smagekasse med Rivesaltes vine, der fremtræder som bedre udgaver af Sherry og Portvine med intens og ren frugt til overkommelige priser. Sammensætningen af alle smagekasser kan ændres helt efter egne ønsker!

Smagekasse med vine med sødme som Portvin, Sherry og Sauternes.

Fortræffelige vine med sødme fra Rivesaltes & Béarn.

Nr. 810 til 896,- kr. for 6 vine med sødme. Sydfranske Rivesaltes er ren, fyldig frugt til halv pris af Sherry & Portvine.

1. Joyau de Vigneron fra Lapeyre i Béarn på Petit Manseng, med vidunderlig fin sødme flot balanceret med fornem syrr. Til nyde- og velkomst samt desserter. 2. G de Gasparets fra Fabre Gasparets på håndpukket Grenache, let og fin nyde- og dessertvin som en behagelig Portvin.

3. Helt speciel cuvée Les 3 André; meget fin likør som en bedre Sherry, opkaldt efter søn og forfædre, på Grenache efter Solera-metoden. Lagret en tid i store flasker udendørs sommer og vinter. Til nydelse, velkomst og desserter. 4. Grenat fra Cht. Lauriga i Rivesaltes med balanceret sødme og markante røde frugter som en spritfri og frugtfyldig Portvin. Til osteanretninger, desserter og kager med chokolade og til ris á l’amande.

5. Usædvanlig topvin blandt vine med sødme til utallige formål.  Fra to hvide druer efter Rivesaltes-metoden på Cht. Lauriga Ambré med mange års oxydativ fadlagring. Til kransekage og kagedesserter, som nydevin og til osteborde. 6. Muscat de Rivesaltes fra Cht. Lauriga. Helt sjælden, fornem udgave af Muscat med smuk sødme, balanceret syre og fuldent harmoni. Til alle lejligheder, hvor et godt glas vil være velanbragt.