Vin Fra Frankrig

Aktuelle smagekasser

Aktuelle tilbud og eksempler på smagekasser.

Se mere om de enkelte vine ved at klikke rundt på siderne. Smagekasser er et tilbud for at prøve vinene og til samme engrospriser som i hele kasser. Priserne ses ved de enkelte vine på hver deres side. Hver af vinene kan altid bestilles i hele kasser á 6 flasker.

Du er altid velkommen til selv at sammensætte et par smagekasser fra sortimentet med det antal, du selv ønsker.

Klik nedenfor på knappen Bestilling og send din ordre; så fakturerer jeg og leverer snarest efter betaling under de aktuelle betingelser.

Sommerglæder med Sancerre og Vouvray.

Nr. 420 til 652,- kr. for 2 fl hvide og 2 fl rosé fra Domaine Cherrier i Sancerre samt 2 fl Belle Angerie fra Château Moncontour i Vouvray. En flot sammensætning til sommerglædernes højdepunkter. Hvid Sancerre fra Cherrier er med sin friske mineralitet og noter af kiwi og grønne, søde æbler velegnet til salater, fiskeretter og som nydevin ved enhver lejlighed.

Roséen med 100% Pinot Noir fra Cherrier har en markant fylde. Er behagelig til alle måltider året rundt med sin intense duft og smag. Hel bemærkelsesværdig er Belle Angerie på 100% hvid Chenin Blanc. Fås også med bobler. Den smukke, lette sødme samt den fine syre fra druen, som ingen andre hvide druer har, gør Belle Angerie til nydevin og måltidsvin til alle retter hele året.

Sancerredrømme. Hvid på Sauvignon Blanc. Rosé på Pinot Noir.

Nr. 410 til 690,- kr. for 3 flasker hvid Le Pinson og 3 flasker Rosé fra Domaine Cherrier i Amigny vest for Sancerre. Rislende friske, mineralske og liflige til sommerens fornøjelser og gode måltider, eksamens lykønskninger og rare stunder.

Terroir og beliggenhed oppe i de kalkholdige bakker bag Sancerre langs Loire syd for Paris er ideelt til hvid Sancerre. Hos den propre familie Cherrier laves der hvert år gedigne sancerre-vine på deres 13 hektar, hvor der mest dyrkes Sauvignon Blanc og en lille del med Pinot Noir til roséer og røde vine.

Roséparade.

Nr. 430 til 510,- kr. for 2 fl Rosé fra Château de Luc i Corbieres, 2 fl Rosé fra Domaine Cherrier fra Sancerre og 2 fl Rosé fra La Grande Courtade ved Béziers. Fin lejlighed til at sammenligne 3 meget forskellige roséer og mærke, hvad der passer bedst.

Roséen fra Luc er den gode måltidsledsager. Cherrieres er den fyldige, runde og markante. Grande Courtades rosé er terrassevinen med lidt sødme og god fylde. Klik over på vinsiderne og få mere at vide om druer og vinifikation. Alle 3 meget forskellige roséer – men hver på sin måde lækre nyde- og måltidsvine, fest- og dagligvine.

Trillingerne fra Château de Luc.

Nr. 440 til 442,- kr. for 2 fl hvide, 2 fl rosé og 2 fl røde fra Château de Luc i Corbieres. Vinene fra Famille Fabre på Château de Luc i Corbieres er kendetegnet ved den elegante finesse i vinene parret med god frugtfylde. Tyngde og lethed på een gang.

Dette trekløver fra Famille Fabres ejendom i Luc sur Orbieu har en bemærkelsesværdig elegance. Den hvide er sat sammen af Rousanne og Grenache, så den bliver på een gang fyldig og let. Roséen med Grenache og Cinsault udmærker sig ved en god fylde med frisk frugt og elegance. Den røde er særegen med markante, men fløjlsbløde tanniner fra drueskallerne og sammensat frugtsmag fra Carignan og Grenache, Syrah og Mourvedre.

Liflige hvidvine og roséer med karaktér.

Nr. 310, til 426,- kr. for 6 flasker sammensat af 2 hvide Domaine Luc Viognier, 2 hvide Château de Luc, 1 L’Instant Rosé og 1 Château de Luc Rosé. Alle er Bio-vine.

Den nye årgang 2019 Viognier er sjælden flot. Særlig intens. En tør og charmerende nydevin med fyldig lethed, overbevisende elegance og en lillebitte sød kant. I år med mere fylde fra makiens krydderier.

Hvid Château de Luc har som velegnet ledsager til måltiderne mere “krop”. Dejlig frokostvin, fin alternativ til røde vine og velegnet til alle måltider.

De to roséer er liflige nydevine med tydelig frugtsmag, selvom de er lyse i farven. L’Instant Rosé mest som “terrassevin” og Château de Luc som måltidsvin.

Ypperlige hvidvine.

Nr. 320, til 724,- kr. for 6 flasker sammensat af 2 hvide Belle Angerie, 2 hvide Cuvée Dorée, begge fra Château Moncontour i Vouvray, og 2 Chimère Viognier fra Fabre Gasparets i Boutenac.

Begge vine fra Moncontour uden og med bobler er på den ypperlige drue, Chenin Blanc i den halvtørre udgave. Lige netop med den helt særlige sødme og fine, vibrerende syre, der som ingen andre vine balancerer Chenin Blanc vine til den fuldendte smagsoplevelse. Behagelig til velkomst og måltider, desserter og ikke mindst til kransekage.

Den “hvide rødvin” på koncentreret most fra hvide Viognier druer, gæret og lagret ½ år på nye egefade er blevet meget efterspurgt for sin ravgyldne farve og intensitet og kraft i smagen til kraftige måltider.

Krydrerede dagligvine fra Grande Courtade og Cht. de Luc i Corbieres.

Nr. 220, 400,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af  hver.

Tempranillo er på sin helt egen måde særligt krydret med morsomme noter af kaffe og cacao. Det gælder om at erhverve de sidste flasker Tempranillo 2018 nu, idet vinstokkene er taget op for at plante andre. Nye bliver i stedet plantet på Domaine Coulon.

Rød Grande Courtade er spændende sammensat af Malbec, Grenache og Alicante Bouschet; tydelig, fyldig og krydret grillvin. God til kraftige retter.

Rød L’Orangerie med Syrah, Carignan og Grenache er med sin krydrede og fyldige frugtsmag eftertragtet til både det daglige måltid, til fester og som nydevin.

Alle er bio-vine.

Elegante Corbieres Rødvine, Bio.

Nr. 230, 452,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, to af hver.

Med denne smagekasse kan du opleve noget af det bedste fra Corbieres i det sydligste Frankrig. Meget komfortable priser for excellente vine til daglig brug og til særlige lejligheder.

Vine med fyldig frugt som er krydrede, runde og bløde, elegante og intense. Ingen fadlagring. Frugt og tanniner fra drueskallerne. Fine nuancer i duft og smag, der kommer frem langs ad måltidet.

3 noget forskellige vine fra samme egn sammensat af Syrah og Carignan, Grenache og Mourvedre; de mest anvendte i Languedoc og Corbieres, der alle giver fyldige vine. Solen, varmen og det tørre klima er idéelt for bio-vin dyrkning.

Læs om flere detaljer for de enkelte vine under de respektive faneblade.

Triumf. Topvine fra Fabre Gasparets og Domaine Coulon.

Nr. 280, 784,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige, 2 af hver.

Med denne smagekasse forenes tre af de allerbedste vine fra regionen. De er alle tre nænsomt fadlagrede, fordi druemosten er så koncentreret, at påvirkningen fra egefade kun forstærker de mange duft- og smagsnoter i den færdige vin.

Fabre Gasparets er en excellent ledsager til de bedre måltider og gode stunder. På samme gård i Boutenac fremstilles også La Serre. En ypperlig nydevin. De to vine er forskellige grundet væsentlig forskellig druesammensætning – men af de samme druer.

På Domaine Coulon fremstilles Veredus på samme måde med koncentreret most og nænsom fadlagring og en tredie druesammensætning. Veredus har sin helt egen finesse og elegance.

Alle tre er biologisk dyrkede. Læs mere om vinene under de respektive faneblade.

Roséer og Røde fra Grande Courtade og Cht. de Luc i Corbieres.

Nr. 120. 430,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To roséer fra La Grande Courtade som nyde- og terrassevine, to roséer fra Château de Luc til måltiderne, og to røde fra Château de Luc, den ene L’Orangerie.

Roséer er blevet efterspurgte og sommersæsonen indbyder til roséer. Roséen fra La Grande Courtade er med sin lette sødme og fyldige frugt dejlig som nydevin. Roséen fra Château de Luc er lidt mere tør og med lidt mere krop behagelig til måltiderne. De to røde er omtalt ovenfor i nr. 230. Se mere om de enkelte vine på vinsiderne.

Alle er bio-vine fra Famille Fabres gårde.

Røde og Roséer fra Cht. de Luc og Grande Courtade i Corbieres.

Nr. 130. 440,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. En rosé fra La Grande Courtade som nyde- og terrassevin, en rosé fra Château de Luc til måltiderne, og to røde Château de Luc og to røde L’Orangerie.

Roséerne er beskrevet ovenfor i nr. 120. De to røde er fra Château de Luc. Rød Luc har en ualmindelig særlig finesse, når man nyder den langs ad et godt måltid. En vin man altid vender tilbage til, når man lært den at kende. L’Orangerie med fyldig frugt og fint krydret druesammensætning vælges ofte af damerne for sin gode kraft og fine balance.

Alle er bio-vine fra Famille Fabres gårde.

Roséer fra Corbieres og skønne, hvide Vouvray med og uden bobler.

Nr. 140. 496,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To roséer fra La Grande Courtade som nyde- og terrassevine, to roséer fra Château de Luc til måltiderne og to hvide vine fra Vouvray.

Roséerne er beskrevet ovenfor og på Rosé-siden. De er Bio-vine.

Her er tilføjet to meget lækre hvidvine fra Vouvray på den smukke drue, Chenin Blanc, den ene med bobler, den anden uden.

Den “stille vin” uden bobler har denne fine sødme, som kun Chenin Blanc har, og kan foruden som apéritif ledsage de fleste for- og hovedretter samt oste og desserter.

Den med bobler passer med sin helt egen Chenin Blanc sødme og fint balancerede syre perfekt til kransekage og desserter og alle festlige lejligheder.

Røde, kraftige Roussillon og Rivesaltes fra Château Lauriga.

Nr. 150. 637,- kr. for 6 flasker, 5 forskellige. To meget kraftige røde, Bastien, og en kraftig rød, Le Cadet, fra Château Lauriga, der leverer fyldige rødvine uden fadlagring på intens most fra begrænset høst. Roussillon ved Middelhavet lige nord for Spanien kendes for kraftige vine – dog mest uden, at det bliver for meget.

Tre Rivesaltes fra området inde i Roussillon med de naturligt søde vine. En Muscat, en Grenat på Rød Grenache og en fadlagret Ambré på Hvid Grenache, Macabeu og en smule Muscat.

En speciel smagekasse med Rivesaltes vine, der er som bedre udgaver af sherry og portvine med intens og ren frugt.

En fadproduceret hvidvin, to+to rødvine med og uden fad fra Corbieres og en liflig sød fra Béarn.

Nr. 160. 638,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To Coulon Rouge og to Coulon Veredus, samme druesammensætning som Rouge – men nænsomt fadlagret, begge med fyldig, blød og rund frugt med elegant finesse.

En “hvid rødvin”, Fabre Chimère, hvid Viognier drue produceret på nye egefade, som giver en intens og kraftig hvidvin på højde med kraftige rødvine. Passer fortrinligt til frokoster. Se mere om denne vin nr. 20-20 på dens egen plads under de hvide vine.

Joyau du Vigneron er, som navnet siger, vinbondens fornøjelse og glæde med smuk sødme og fint balanceret syre. Velegnet til velkomst og oste, desserter og som nydevin. Den er fra Domaine Lapeyre i Béarn vest for Jurancon.

De fire fra Coulon og Viognier Chimère er Bio-vine.

To fadproducerede hvidvine, to bio-rødvine uden og to med fad fra Corbieres.

Nr. 170. 648,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige. To Coulon Rouge Bio uden fadlagring og meget blød, rund og fyldig. Behagelig til alle måltider. To Coulon Veredus, samme vinblanding som Rouge – men nænsomt fadlagret, som giver mere substans. Veredus har en egen finesse og elegance.

To “hvide rødvine”, Fabre Chimère, der er hvid Viognier drue gæret og lagret på nye egefade. Viognier Chimère er rigtig god til frokoster og kraftige måltider med intense retter. Viognier Chimère vil i den nuværende form udgå hen ad vejen og blive erstattet af en anderledes metode til fremstilling.

Alle er Bio-vine fra to af Famille Fabres fem gårde.

Smagekasse med topvine til lave engros priser.

Nr. 180. 862,- kr. for 6 flasker, 4 forskellige. To Fabre Gasparets og to Boutenac La Serre og en Viognier Chimère, den “hvide Rødvin” samt Joyau fra Lapeyre i Béarn.

Jeg har ikke Barolo og Bordeaux, Châteauneuf du Pape eller Petrus, Montrachet eller Rotschild; men fra Fabre Gasparets får vi tilsvarende topvine med en dybde og finesse, der overrasker og glæder. Fabre Gasparets Rouge og Boutenac La Serre er fra samme ejendom og marker – men forskelligt sammensat. Begge nænsomt fadlagrede.

Viognier Chimère er rigtig god til påskefrokoster og kraftige måltider med intense retter. Alle er Bio-vine fra Fabres gård i Boutenac.

Joyau fra Lapeyre i Béarn har en meget lækker og egen sødme fra druen Petit Manseng godt balanceret med en fin, vibrerende syre.

Luxusvine i top samlet i een smagekasse til attraktive priser.

Nr. 190. 872,- kr. for 6 flasker, 3 forskellige. To Fabre Gasparets, to Boutenac La Serre og to Viognier Chimère, den “hvide Rødvin”.

Med topvinene fra Fabre Gasparets kan du anskaffe dig nogle af markedets bedste vine, som er eftertragtede. En udsøgt pasning i markerne, en omhyggelig sortering og vinificering og en nænsom fadlagring på to forskellige druesammensætninger i de to røde frembringer disse usammenlignelige vine. Begge er nænsomt fadlagrede.

Viognier Chimère er rigtig god til påskefrokoster og kraftige måltider med intense retter. Hvid Viognier er gæret og lagret på nye egefade. Alle Famille Fabres vine i Boutenac er Bio-vine.