Usædvanlige vine fra Château Salettes i Bandol med kongedruen Mourvedre. Som ingen andre røde druer er den rund og blød, dyb og favnende. Mourvedre anvendes af den grund i mange sydfranske blandinger til at give fylde og en særlig raffineret smag. Bandol-vinene i et afgrænset område er meget eftertragtede med en pris, der følger heraf.
Château Salettes Rouge. Intens granatrød farve. Duften af brombær og solbær understøttes af krydrede noter. En ubegrænset lækker, energisk og frugtfyldt smag med slanke tanniner åbenbarer en ungdommelig druesmag, der ikke forhindrer muligheder for lagring i mange år.
Salettes Rouge indeholder 3/4 Mourvedre. Resten er mest Grenache og lidt Cinsault. Vinen modner i franske foudres i 2 år – de store egefade, der giver en nænsom fadlagring.
Navnet Salettes kommer af ejendommens oprindelige anvendelse i 1600-årene til opbevaring af det nødvendige og derfor kostbare salt.
En særlig cuvée, Château Salettes Cayenne, frembringes fra een af de ældste parceller – kun 3.500 flasker og alene i de bedste år. Dyb granatrød farve. Sirlig duft af modne, mørke bær med lidt krydrede noter og et mineralsk anstrøg.
Med blide tanniner, en god balance mellem syre og frugt og en lang, bred og flot mineralsk finale fås her en kompleks velsmag med sin helt egen gastronomiske karaktér.
Salettes Cayenne indeholder 95% Mourvedre, resten er Grenache. Modning først i franske, keglestubformede egefade i 18 mdr og derefter på flaske i 8 mdr. Kan nydes nu, men også lagres i mange år.
Cuvéen Cayenne har fået sit navn fra hovedstaden i Fransk Guyana i Sydamerika, hvorfra der nu igennem 40 år er kommet mennesker for at plante og passe markerne og vinstokkene samt håndhøste druerne på Château Salettes.
Château Salettes Rosé. indtager en særlig placering blandt mange roséer, og ikke mindst blandt roséerne fra Provence, for sin fine elegance og eminente finesse.
Nobel laksefarve og dufte i retning af fersken, abrikos og hindbær ledsaget af milde kryddernoter. Fin smag mellem fedme og livlighed og en lang, frisk og frugtagtig finale fuldender nydelsen.
Salettes Rosé er blandet af 2/5 Mourvedre, 2/5 Grenache og 1/5 Cinsault. Håndhøstes ligesom alle de andre druer på Château Salettes. Gærer alkoholisk og lagrer i temperaturregulerede stål- og betontanke.
Château Salettes i Bandol er omlagt til biologisk dyrkning. Fra 2018 og frem er vinene Bio godkendte.
Den hvide og typiske Château Salettes Blanc vil straks være genkendelig for rejsende i Sydfrankrig, Provence og Bandol. Livlig og fin lys farve med gyldne reflekser. Smuk og kompleks duft af fennikel og anis samt gyldne frugter som abrikos og hvide ferskner.
Den fine balance mellem det lidt fede og det livligt friske giver en fyldig smag fra de tre sammenblandede druetyper. En vedvarende og lidt kraftig smag ender i en lang og generøs finale.
Salettes Blanc er blandet af 2/3 Clairette og 1/4 Ugni Blanc; resten er Rolle. Typiske provencedruer og assemblage (blanding). Efter presning og klaring foregår alkoholisk gæring i temperaturregulerede ståltanke for en stor del; en mindre del gærer i egefade og ligger på gæringsrester (sur lie) under omrøring (batonnage) i 4 måneder. Begge partier blandes derefter inden opflaskning.
Velkommen til besøg og smagninger og/eller køb og levering af smagekasser eller hele kasser.