Vi har været så heldige at få flere smagsprøver fra to af vores leverandører ved den sidste leverance i september. Det er smagsprøver, der føjer sig til det nuværende sortiment med interessante tilføjelser, som måske kan blive permanente i fremtiden.

Tre smagsprøver fra Vouvray og Chinon sammen med Vouvray vinene fra Château Moncontour.

Det ene sæt smagsprøver med tre forskellige vine kommer fra Château Moncontour i Vouvray ved Loire, der driver seks ejendomme på egnen. Den ene vin er med bobler på Chenin Blanc i halvtør udgave for at sammenligne med Tête de Cuvée, som vi i forvejen har haft stor glæde af i nogle år.

De to andre er fra Château Coudray-Montpensier i Chinon, en rosé og en rød, der udmærker sig ved at være 100% på Cabernet Franc. Vinene herfra er meget behagelige og imødekommende af Cabernet Franc vine at være.

Fire smagsprøver fra Domaine Lapeyre-Guilhemas sammen med sortimentet.

Det andet sæt smagsprøver med fire forskellige vine har vi modtaget fra Domaine Lapeyre-Guilhemas i Béarn nord for Pyrenæerne næsten ude ved Atlanterhavet. I forvejen har vi i sortimentet tre røde, den ene fra Tannat vinstokke plantede i 1909, og en med fin sødme fra egnens drue Petit Manseng.

Fra både Domæne Lapeyre og Domæne Guilhemas er der en hvid og en rosé. De to roséer er hovedsageligt på Tannat druen med et kraftigt aftryk i meget imødekommende udgaver. Den hvide fra Lapeyre er på Gros Manseng til en fyldig frokostvin. Helt speciel er den hvide fra Guilhemas, idet den lokale drue, Raffiat de Moncade indgår med 100% til en markant hvidvin.

Vi indbyder til smagninger af disse vine, foreløbig kun i begrænsede mængder. Alle kunder og interesserede bedes tilmelde sig på mobil 20 25 93 17 til et tidspunkt, der kan passe hver enkelt. Smagningerne af de tilbudte smagsprøver er gratis, hvis man anskaffer vine fra det øvrige sortiment ved samme lejlighed. Tilbud om smagninger af de nævnte gælder sålænge, de er på lager.