Med et sart december-billede af Sancerre By på toppen af granitbjerget vest for Loires løb bagved mod nord, og landsbyen Amigny forrest i landskabet på de kalk- og lerholdige bakker, modtager vi nu et nyt parti Sancerre fra Domaine Cherrier. Hvide på Sauvignon Blanc, roséer og røde på Pinot Noir. Friskende, fyldige og mineralske håndværksvine.

Den hvide Sancerre på Suvignon Blanc er med sin fyldige og henrivende duft af sødlige, grønne æbler og sommetider en snert af hyldeblomst en udfordrende hvidvin for alle sanserne. I munden fås den mest fyldige, friske og mineralske frugtsmag af kiwi, melon og æbler. Deres bedste cuvée Le Pinson. En topvin til de bedste anledninger.

Far Fernand Cherrier, medens han endnu levede, og søn Sylvain Cherrier i færd med at teste den gærende most til hvidvin.

Roséen på Pinot Noir er overraskende fyldig af en enkeltdruevin at være. Smuk, lidt dyb og indtagende farve. Tør og frisk med duft af jordbær, hindbær og skovbær. Med farven og duften fra glasset stiger forventningerne og bliver godt indfriet af den udtalte mundfylde og smag af de nævnte bær. Imødekommende og mættende.

Den røde Pinot Noir fra Domaine Cherrier Noir overrasker mange, som ellers har store forventninger fra de ”ægte” Pinot Noir fra Bourgogne. Elegant med en god pondus, uden at være opulent, med spændende kompeksitet, fin frugtduft og på een gang sart og dyb smag uden garvesyre med en fint afbalanceret ”syre”. Kirsebær og jordbær, brombær og skovbær er de nærmeste sammenlignelige noter. Og Sancerre ligger på linie og 210 km til Bourgognes fortræffelige Pinot Noir terroir.

Smagekasse nr. 450, Sancerredrømme fra Domaine Cherrier.

En god og praktisk mulighed for at smage nogle af de viste Sancerre-vine i dette opslag er at anskaffe en smagekasse eller to med to eller fire af hver fra Cherrier, eller sammen med andre vine fra sortimentet. Kig ind på vinsiderne, find smagekasser og vælg nr. 450, Sancerredrømme fra Domaine Cherrier, til 690,- kr. for 6 flasker (2021 priser sålænge lager af disse haves).