I Bandol området i Provence ved Middelhavet kalder de hoveddruen, Mourvedre, for kongedruen. Topvinene fra Famille Fabre på gården Fabre Gasparets i Boutenac midt i Corbieres (topbilledet) kan man tilsvarende kalde deres prisgunstige vine for kongen, dronningen og prinsessen. I Boutenac er den rustikke og frugtige hoveddrue Carignan suppleret med rund og blød Mourvedre og tilføjet den frugtrige og krydrede Syrah.

Château Fabre Gasparets Bio, til en pris godt under butikspris, har en enestående evne til at forene sig med gode måltider. Den ranke krop fra Carignan-druen forenet med den blødt favnende Mourvedre og den krydrede Syrah samles i en harmonisk og udtryksfuld måltidsvin med silkebløde tanniner og ren og klar frugtsmag. Nogle få eksempler kan være andebryst og lammesteg, julemåltider og okseretter. Fås også i Magnum og Jerobaum med mere intens udvikling af vinene i de større flasker.

Cuvée La Serre Bio er sammensat af de samme druer som i Fabre Gasparets, men med mere indhold af Mourvedre og mindre af Carignan. Druerne til La Serre kommer fra de ældste vinstokke, som giver lavere udbytte og derfor mere intense vine. Blød, rund og fyldig nydevin. Prægtig gavevin. Fås desværre kun i begrænsede mængder.

De to røde vine er fadlagrede – men nænsomt! D.v.s. på ældre egefade, så fadpræget begrænses til at styrke frugtfylden fra druerne og mosten. Sjældent elegant udført af dedikerede håndværkere udi sublim vinfremstilling. Klik ind på Fabres hjemmeside og se de nærmere beskrivelser på: https://www.famillefabre.com/vins/selections/

Den hvide rødvin? Cuvée Fabre Gasparets Chimère Bio er fremstillet på den hvide drue, Viognier, ved gæring på nye egefade og seks måneders modning på de samme egefade med jævnlig omrøring. Druen og metoden bevirker en meget intens vin, som kan anvendes til alle lejligheder, hvor man ellers ville have valgt en rødvin. Gode eksempler er jule- og påskefrokoster, røræg med trøfler og ovnstegt fjerkræ med krydderurter, flæskesteg og retter med røgede fisk.

Kig venligst rundt på hjemmesiderne, hvor de nævnte vine er fyldigere beskrevet og priserne tilføjede. Generelt ligger mine vinpriser på 2/3 af butikspriser dér, hvor vi har mulighed for at sammenligne. Dermed kan vi koncentrere os om vinene og deres kvaliteter.

På de livsstilsmesser, vi jævnligt deltager på, og på vores adresse kan man smage før køb, ligesom når man besøger vingårdene i Frankrig. Smagekasser og gaveæsker tilbydes efter egne valg.