Foruden vinene fra det faste sortiment tilbyder jeg nu friske nyheder fra Macon, Beaujolais og Bandol. Ovenstående billede viser Alexis de Benoist i een af Chardonnay vinmarkerne midt i høsten 5. september i Maconnais. Hans prægtige Macon’er tilbydes enhver person og virksomhed, restaurant og forening, som har lyst til at komme og smage eller bestille smagekasser eller hele partier til levering.

La Fougueuse, Den Fyrige, til 108,- kr. pr fl. Gylden farve med let grønne og brillante reflekser. Duft af citron- og appelsinskaller blandet med hvide frugter som fersken og en anelse af pære. Let mineralsk smag, rank og i god balance. I finalen en grad af positiv bitterhed som fra grapefrugt. Velsmagende nydevin på Chardonnay i Maconnais.

La Demoiselle, Den Unge Dame, til 136,- kr. pr fl. Gylden farve med brillante reflekser. Koncentreret og kompleks duft af smørfyldte boller, briocher, samt aromaer af modne nektariner og hvide ferskner samt Acacie og Lind efter luftning. Rig og lang frugtsmag af gule frugter og en anelse abrikos. Pragtfuld ledsager til grøntsagsretter, kalvesteg og fjerkræ i flødesauce.

L’Envers du Décor, Bagsiden af Facaden, til 162,- kr. Pr fl. En cuvée fuld af finesse og kompleksitet med gylden farve og brillante reflekser. Duft af citrusfrugter, hvide blomster og honning forfinet af de udviklede aromaer. Den rige duft genfindes i en fyldig, rund og frisk smag med fin struktur. Elegant til fiskeretter med grønt tilbehør og måltider med hvidt og rødt kød ledsaget af rodfrugter.

La Bausse, Den Skønne, til 175,- kr. pr fl. Klar gylden-gul farve med brillante reflekser. Fin duft af friske frugter med en anelse citron. Ved luftning fremkommer rige duftnoter af hvide, modne frugter, lidt honning og en anelse krydderi. I munden en rund og udstrakt fylde og fin syrebalance. Som ledsager til grillede fiskeretter med nye kartofler, smørsauce og alt grønt tilbehør udvikler La Bausse en godt etableret velsmag.

Benyt en enestående lejlighed til at stifte nærmeste bekendtskab med Chardonnay direkte fra Maconnais. Åbent hver dag i ugen for smagninger, køb og bestillinger. Fragtfri levering på Sjælland ved mindst 18 fl pr leveringssted og i Danmark i øvrigt efter nærmere aftale.