Famille Fabre har på ejendommen Gasparets i Boutenac siden 2005 dyrket druer og vinificeret gemmevine af en særlig kvalitet på denne egn og i denne appellation. Midt imellem markerne med de fire druesorter ligger kapellet Sankt Martin, hvor forfædrene ligger begravet.

Boutenac markerne under de lave bjerge.

Boutenac og Gasparets ligger 3 mil vest for hovedstaden Narbonne i Corbieres mod Middelhavet, nord for Roussillon og syd for De Sorte Bjerge, kendt som vindistriktet med de elegante vine med masser af frugt og tydelig finesse fra vinificeringen. I det hele kendetegnes vinene i Corbieres og Boutenac ved kraft og mildhed, generøsitet og friskhed, i særdeleshed velegnede til bedre retter og almindelige, daglige måltider.

Appellationen går ud på, at producenterne skal have mindst 30% Carignan i vinene, og må dertil have Mourvedre, Syrah og Grenache i forskellige blandinger. Appellationen blev oprettet i 2005.

Nænsom fadlagring på Château Fabre Gasparets i Boutenac på 1-2-3-4 år gamle egefade.

Carignan er den drue, der giver identitet og rankhed, styrke og krop til vinene, især når vinstokkene bliver gamle. Carignan vinstokkene hos Famille Fabre på Gasparets i Boutenac er plantede i 1934 og lever dermed op til ønsket om alder og dermed lille udbytte og deraf tæt most til frugtintense vine.

Hver druesort hos Fabre Gasparets vinificeres hver for sig på hver sin måde og ligger nænsomt på egefade et år. Nænsomt vil sige, at der anvendes et, to, tre og fire års gamle egefade, hvorefter vinene blandes, så fadaftrykket minimeres og frugtfylden fremmes.

Fabre Gasparets og Chimère fra de første år af Boutenac appellationen i Corbieres.

Fabre Gasparets årgang 2005 var en exceptionel god årgang overalt i Frankrig og ikke mindst i Boutenac med meget fine aromaer, meget stor finesse og dyb smag med raffinerede tanniner grundet en optimal vækstsæson.

Årgang 2006 blev trods et helt andet vejrlig vinter og forår, sommer og høst en ligeså god årgang som 2005, hvilket mærkes ved smagninger af disse to årgange.

Årgang 2008 blev et hæderligt vinår med meget varme dage og kølige nætter, der gav gastronomiske og lækre vine uden helt den samme dybde som i 2007 og før. Chimère med en lidt anden druesammensætning, der bevirker mere fylde og dybde end i Fabre Gasparets, er en i særklasse flot, fyldig og moden vin.

VinFraFrankrig har erhvervet nogle af de første vine og tilbyder dem til nysgerrige og interesserede, der vil prøve vine med særlig karaktér og stil fra tidligere vinfremstilling med metoder for gemmevine. Kontakt Hans-Torben og spørg efter vinene.