Vinhøsten i 2021 bliver ulykkeligvis meget reduceret i år grundet frostnatten mellem den 7 og 8 april og et par nætter mere. Den lagde sig over landskaberne og ødelagde mange af de nye knopper, som skal blive til blomster og vinklaser. Meget store dele af Frankrig er blevet ramt og nogle steder meget voldsomt. Vores hovedleverandør, Famille Fabre i Corbieres, beretter, at frosten nogle steder krøb ned til minus 6 grader i morgentimerne.

I flere generationer har man ikke set noget lignende og så omfattende. Frosten sved knopperne, så de udtørrede og døde. 50 – 80 % forventes tabt. Efter en tidlig og god forårsvarme, da knopperne allerede var godt i gang med at udfolde sig, mistede de den modstandskraft, som de havde før udspring. Et ulykkeligt, hårdt slag, ikke mindst for Famille Fabre, der har været pionerer med udvikling af biovine siden 1992 på Domaine Coulon og siden 2014 på alle 5 Châteauer.

Som nydere af deres vine kan vi dog fortsat glæde os over de mange forskellige og attraktive vine på flere niveauer. Vær nysgerrig og vælg selv fra lageret på vinsiderne i www.vinfrafrankrig.dk og blandt smagekassetilbuddene på https://vinfrafrankrig.dk/smagekasse/