Medens der i august og september høstes på livet løs i Frankrigs vinmarker, både med nutidens høstmaskiner og tusindårig tradition med håndkraft, kan vi nyde sidste og tidligere års høst i de aktuelle vine og håbe på en god høst og vine igen i 2023.

En efter min mening vidunderlig hvidvin, måske lidt overset, er den hvide bio-vin fra Château de Luc. Den indeholder mest af den sydfranske, krydrede drue, Roussanne, men er gjort elegant og imødekommende med en mindre del Hvid Grenache.

Den er en udmærket nydevin, men er især en fyldestgørende ledsager til lette retter med salater, tærter og måltider med hvidt kød.

Denne hvide Château de Luc, Les Jumelles Bio, står måske lidt i skyggen af den meget efterspurgte Domaine de Luc Viognier Bio, der i den grad er velegnet i utallige sammenhænge.

Som velkomst- og nydevin, til skaldyrs- og fiskeretter, salater og tærter, sushi og osteborde.

Druen Viognier er en karakteristisk tør vin med en rislende frisk tone som i Riesling-vine kantet med en svag sødme som i ferskner og krydderier fra makien.

Begge vine tilbydes ligesom hele sortimentet til de sædvanlige faste, lave priser til afhentning i lagerbutikken eller levering på aftalt adresse.

Ved anskaffelse af 3 kasser leveres fragtfrit på Sjælland og forbundne øer.

Smagekasser efter eget valg tilpasses efter ønske. Samme pris pr fl i smagekasser og gaveæsker som i hele kasser. Se hele hjemmesiden med beskrivelser og priser.