Påskens måltider kan godt fortjene bedre vine til ledsagelse. Gerne fadlagrede hvidvine, som vil passe fremragende til påskefrokosterne med sild og krydrede varer, oste og desserter.

Det er så heldigt, at jeg gennem VinFraFrankrig kan tilbyde to lidt forskellige typer, hvor de hvide druer er gæret på egefade og har ligget nogen tid til modning på de samme fade, hvilket giver hvidvinene forøget styrke og kraft.

Famille Fabre i Corbieres fremstiller Chimère Viognier. Biologisk dyrket. Druen er Viognier fra originale kloner fra Condrieu i Nord-Rhone, hvor den hvide Viognier yder sit ypperste.

Druerne høstes om natten og bringes i små vogne til vineriet til presning under afkølede forhold. Begge dele for at bevare mest mulig friskhed. Med det minimale høstudbytte på 20 hl/ha bliver mosten intens. Gæringen foregår i franske egefade, og vinen ligger et halvt år i fadene til modning med jævnlig omrøring.

Denne proces giver meget komplekse vine med honninggylden farve, duft af malt og syltede orangefrugter og en lang og bred smag af modne, gyldne frugter og brændte mandler. En særlig vin til velsmagende retter.

Hos Mas Sainte Berthe i Les Baux i Provence fremstiller de en tilsvarende type vin, Mas Sainte Berthe Roussanne. Druen er altså den krydrede, sydfranske Roussanne. Gården dyrkes biologisk, hvilket igen giver en lille, men intens most, der gærer på egefade.

Den intense most tager godt imod fadpåvirkningen, der giver en sjælden vin med en spændende kompleksitet og perfekt harmoni. Vinen modner et helt år på de samme egefade med lejlighedsvis omrøring, så al kraft fra mosten optages i vinen. Metoden bevirker også, at disse fadproducerede vine kan lagres i flere år.

Roussanne har en dyb, gylden farve og en fin duft af blomster med frugtnoter. Er meget fyldig i munden med en vis fedme. Lang og bred smag af gule stenfrugter som abrikos og fersken. Velegnet til påskefrokoster og alle øvrige retter med fylde og kraft. Eminent til ovnstegt fjerkræ og osteborde.

Alle vine kan smages før køb ved besøg i lagerbutikken Damvejen 8, 3400 Hillerød. Åben hver dag 9-18. Vine leveres fragtfrit på Sjælland ved køb af mindst 18 fl pr leveringssted. Smagekasser sammensættes helt efter eget valg til samme priser som helkassepriserne på de viste vinsider.