Det er en kendt sag, at vinene i store flasker som Magnum og Jerobaum udvikler sig langsommere og dermed til lidt kraftigere vine end i almindelige 3/4 L flasker. Desværre er der ikke mange, der anskaffer disse større flaskestørrelser med bedre udviklede vine. Priserne kan også være lidt af en forhindring, hvis man primært betragter priserne på vine som væsentligst.

Prisen på en Magnum er lidt mere en dobbelt af en 3/4 liter vin, og prisen på en Jerobaum er lidt højere end dobbelt af en Magnum. Eksempelvis sælger vi for tiden Fabre Gasparets til 122 kr. pr flaske, Magnum af samme vin til 270 kr. pr 1,5 L flaske og Jerobaum til 620 kr. pr 3 L flaske.

Famille Fabre Gasparets 3/4 L, Magnum på 1,5 L og Jerobaum på 3 L

Vi har gennem mange år erfaret, at vore vine fra vores leverandører af håndværksvine har kunnet holde sig friske og oprindelige i ugevis efter optrækning. Det er blevet manges erfaring, at vinene i vores sortiment er bedst 2., 3., 4. dagen og mange dage, ja, uger, efter, at proppen er trukket op.

Det skyldes naturligvis, at vinene med en større overflade i flasken får tid til at komme sig, at blive iltet efter nogen tids indelukning. Vi anbefaler derfor altid, at trække vinene op dagen før beregnet anvendelse og tage et glas af flasken, så iltningen får tilpas tid til at virke. Vine ændrer sig ligesom mennesker ikke lige med det samme, men have nødvendig tid til udvikling og forandring.

Høst og hjemkørsel af Boutenacvine til Fabre Gasparets.

Hvordan vil det så gå med vinene i Magnum og i Jerobaum flasker, hvis to mennesker vil nyde disse vine i store flasker uden at resterne bliver ringere? Vi har for at afprøve dette trukket en Jerobaum op den anden weekend i januar i år og taget et par glas den weekend og hver af de følgende weekender.

Erfaringerne fra denne øvelse over 7 uger er den, at vinen i Fabre Gasparets Jerobaum holdt sig frisk og oprindelig, som ved første smagning. Den havde den større fylde og intensitet, som forventet i forhold til 3/4 L flasken, og det vedblev den med at præstere ved alle smagningerne gennem alle 7 uger. Hvis nogen spørger, vil vi derfor altid anbefale at anvende Magnum og Jerobaum for de allerbedste vinoplevelser.