Vores hovedleverandør, Famille Fabre i Corbieres, dyrker biologisk på alle deres fem gårde. Nu på ottende år på Château Fabre Gasparets efter at have været pionér allerede i 1991 på Domaine Coulon. Hvordan dyrker man biologisk?

Kapellet Sankt Martin midt i Boutenac markerne Til Fabre Gasparets bio-vine i almindelige og store flasker.

Ingen anvendelse af kunstgødning, kun naturgødning, ingen brug af syntetiske sprøjtemidler, kun godkendte naturlige midler, og så lidt svovling som muligt. En dristig metode, hvor man fraskriver sig de traditionelle muligheder ved svampe- og skadedyrsbekæmpelse. Men i de tørre, solrige og vindblæste bjergområder i Corbieres, hvor man ikke kan dyrke korn eller græs i de stenfyldte områder, er det oplagt at dyrke vine efter biologiske forskrifter.

75 cl, 1,5 L Magnum og 3 L Jerobaum.

Fra deres fornemste ejendom, Château Fabre Gasparets, frembringer Fabre de ædle Boutenac-vine med hovedsageligt Carignan druer og Mourvedre samt lidt Syrah. Gamle vinstokke samt høst og sortering med håndkraft er nogle af mange grunde til de smukke vine, og Carignan er en drue, der bliver mere og mere sublim med alderen.

De fremstiller også vine i Magnum- og Jerobaumflasker på hhv. 1,5 og 3 liter. Disse flaskestørrelser har den fordel, at vinene modner langsommere og derfor giver dybere og fyldigere vine. Prisen lidt mere end fordobles for hver forøgelse af flaskestørrelserne. Store vinflasker er meget anvendt i Frankrig, og vinene kan holde sig forbavsende længe efter åbning.

Fabre Gasparets fra de første tider i 2005, 2006 og Chimère i 2008.

Famille Fabre har gemt flasker af de første Fabre Gasparets; nogle klassikere som de fremstillede fra Boutenac appellationens begyndelse, der blev godkendt i år 2005. Fra 2008 kom Chimère til, som nu hedder La Serre. Klassikervinene er fremstillede for ved lagring at kunne udvikle sig. De er fortsat friske og nu med moden afrunding.

Klassikere på lager hos VinFraFrankrig. Flere på vej.

Spørg efter klassikerne – eventuelt med en smagekasse med 2+2+2 ved næste vinbestilling og oplev modne og klassisk fremstillede vine fra en værdifuld appellation. De nye Boutenac-vine fra år 2010 og frem er fremstillede til at blive nydt frugtfriske med fuldmoden fornemmelse. De kan dog sagtens gemmes og med en vis afrunding modnes i 5-10-15 år.